Американські чиновники стурбовані тим, що іноземні хакери могли мати доступ до конфіденційного електронного листування. Вони могли протягом останніх трьох років шпигувати за урядом США. Також хакери відслідковували й переписку приватних американських компаній.

Про це повідомляє CNN.

Причиною цього стало порушеннями в роботі комп'ютерної мережі найбільшого виробника мережевого устаткування Juniper Networks. Порушникам, найімовірніше, вдалося певним чином "доопрацювати" програмне забезпечення пристроїв фірми. Це дало їм можливість перехоплювати інформацію.

Для виконання таких складних операцій хакери повинні мати розвинені навички. Слідчі припускають, що вони могли діяти при підтримці уряду однієї з держав.

Juniper Networks заявила про кібератаку в четвер. Вона закликала клієнтів як найшвидше оновити програмне забезпечення, щоб забезпечити належний захист.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: Хакери зламали сервери Європейського космічного агентства

На даний час складно визначити рівень збитків, оскільки обладнання Juniper Networks широко використовують у світі.

Проблемою займається Міністерство національної безпеки США. Також розслідування обставин кібератаки почало ФБР.

Нагадаємо, американські правоохоронці нерідко звинувачують російських кіберзлочинців в масштабних зламах. Влітку США офіційно звинуватили хакерів із Росії у кібератаці на Пентагон.