В 2018 рік підприємства "Укроборонпрому" розробили нові зразки оружия.

Про це повідомляє 24 канал.

Мова йде про проекти "Вільха" та "Нептун", мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметра "Харза", контрбатарейний радар "Мангуст" і високоточний 152-мм снаряд "Квітник" для ракети "Нептун".

"Берест" може замінити БМ-21 "Град". Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва надають "Бересту" бойові та експлуатаційні переваги. Система машин дозволяє, не виходячи з кабіни, проводити підготовку до стрільби.
Прицільна станція ОПСН-І оснащена потужною оптикою, тепловізором, лазерним каналом управління і далекоміром. Вони дозволяють не тільки виявляти цілі, але і наводити на них високоточне озброєння.
Контрбатарейний радар "Мангуст" фіксує на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, ракетних комплексів протиповітряної оборони і тактичних ракет.
Крилата ракета "Нептун" повинна стати основою протикорабельного комплексу, який буде мати високу мобільність і маневреність.
"Квітник" – високоточний 152-мм снаряд, який на відстані до 20 кілометрів потрапляє в ціль з похибкою в сантиметри. Він може потрапити в аркуш формату А4 з першого пострілу - це досягається завдяки лазерного наведення, яке може здійснюватися з безпілотника.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Донбасі на лінії розмежування вантажівка з українськими військовими потрапив під обстріл, є поранені.

Популярні новини зараз
Нові суми у платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80% Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Інцидент стався сьогодні 16 січня 10.30 на кордоні Донецької та Луганської областей за селищем Троїцьке Попаснянського району

"Знай.uа" писав, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України – неприйнятно, і запевняє, що "Донбас не здасться".