Українські Карпати опинилися в епіцентрі снігової заметілі. Місцями висота снігового покриву сягає 228 сантиметрів.

Таку інформацію поширив відділ гідропрогнозів Українського гідрометцентру, також попередили про небезпеку сходження снігових лавин у Карпатах. Про це вони пишуть у Facebook.

"Профілі снігового покриву (шурфи) у районі Чорногірського масиву Карпат (за даними Сл Пожежевська та Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста на г. Піп Іван). Висота снігового покриву становить: 95-228 см", - йдеться у повідомленні синоптиків.

Температура повітря опустилася до -7 градусів морозу. Рятувальники попереджають про другий рівень лавинної небезпеки.

Крім того, зазначається, що у районі полонини Боржава, за даними синоптиків, висота снігового покриву сягнула 79-110 сантиметрів.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, рятувальники попередили українців про смертельну небезпеку: стихія загрожує кожному.

Як повідомляв раніше Знай.uа, некерована стихія вбила ще двох туристів: канікули під загрозою зриву. Прикрий інцидент стався у Болгарії, в горах Пірін в районі гірськолижного курорту Банско. Там загинули дві людини в результаті сходження лавини.

Також Знай.uа писав про те, що потужна лавина обрушилася на групу російських туристів: перші подробиці катастрофи.

У Сванетії, високогірному районі Грузії, група російських фрірайдерів потрапила під лавину.

Відомо, що одного з туристів завалило снігом. Рятувальникам вдалося відкопати чоловіка. В результаті події він не постраждав.

Ще двох туристів вивезли на безпечний схил, вони не отримали травм, так як встигли від'їхати з шляху сходження лавини.

Момент сходження снігу зі схилу встигли зняти туристи-відпочиваючі із лижного підйомника.