з 25 січня 2019 року Україна ввела спеціальні обмеження на торгівлю з Білоруссю.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Рішення про такі заходи було затверджено в рамках Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі пояснили, що причиною стала нечесна конкурентна боротьба на українському ринку, яку вели білоруські виробники.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

В результаті було вирішено встановити антидемпінгове мито на вироблені в Білорусі лампи розжарювання і сіль кухонну виварну экстра класу;

Тепер за ввезення солі з Білорусі доведеться переплатити 11,85% від її вартості. При цьому для підприємства "Мозирсоль" мито введено не було через те, що там було прийнято рішення встановити мінімальні ціни експорту в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час зустрічі з президентом Білорусії Олександром Лукашенко крім обговорень питань мирного врегулювання на Донбасі, представники двох країн дали оцінку економічним взаєминам між Україною та Білоруссю. Про це в ході брифінгу з білоруськими журналістами повідомив Голова Політради партії «Опозиційна платформа За життя» Віктор Медведчук .

Як повідомляв портал "Знай.uа", скандальний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів. Захарова зазначила, що Мінськ і надалі залишатиметься надійним союзником Росії, незважаючи на недавні неоднозначні заяви президента Лукашенка.
Також "Знай.uа" писав, що білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що в 2019 році його країну будуть пробувати на зуб, що є відповіддю на справжню психологічну атаку щодо білоруської державності з боку російських медіа.

Лукашенко не повинен заважати росіянам діяти в його країні, як у себе вдома. Створювати військові бази, розробляти озброєння, готуватися до провокацій, в тому числі і проти України.