Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив з посади голови правління ПАТ Запоріжгаз Олега Мизика терміном на два місяці.

Про це стало ясно з повідомлення прес-служби Жовтневого райсуду міста Запоріжжя в Facebook.

Керівник Запоріжгазу підозрюється у зловживанні своїми повноваженнями і внесення неправдивих даних до офіційних документів у період жовтень-грудень 2014 року для списання газу загальним обсягом 3 млн 931 тис. (ч. 2 ст. 364 – 1 ч. і 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

"Прокурор, посилаючись на достатність доказів, що містяться в матеріалах справи, просив усунути підозрюваного від посади строком на два місяці", – кажуть у прес-службі.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Захист підозрюваного заперечував проти його відсторонення посади і посилався на недоведеність вини підзахисного, відсутність можливості спілкуватися або іншим чином впливати на свідків, необґрунтованість пред'явленої підозри, а також не встановлення особи потерпілого.

"Крім того, адвокат звернув увагу суду на те, що всі необхідні документи вже вилучені в ході слідства, а відсторонення від посади паралізує роботу Запоріжгаз, що буде мати важкі наслідки як для підприємства, так і для споживачів", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Судом було визнано, що доводи прокурора обґрунтовані. Суд прийшов до висновку про можливість впливу підозрюваного на свідків по справі, частина з яких є співробітниками Запоріжгазу.

Нагадаємо, Яценюк несподівано відмовився від походу в президенти: ким замінять "кулю в лоб"

Лідер партії "Народний фронт", колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк несподівано вирішив не брати участі у виборах на пост президента України в 2019 році.

Така інформація була озвучена в ефірі "Радіо НВ" головним редактором Валерієм Калнишем, який посилався на джерело у політсилі, повідомляє Рoliteka

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Водіїв змусять проходити техогляд двічі на рік і під прицілом камер

Також Знай.ua" писав про те, що Нацбанк терміново звернувся до українців: рахунки заблокують