Українські бійці у складі стабілізаційної місії ООН в Республіці Конго показали, де раки зимують, місцевим терористам.

Разом зі зведеними силами кількох африканських країн, українські льотчики на ударних Мі-24 і багатоцільових Мі-8 провели операцію "Скорпіон". Бійці ліквідовували позиції бойовиків в джунглях цієї африканської країни. Про це інформує прес-служба оборонного відомства України.

Зазначається, що необхідність в операції "викликана черговою активізацією бойовиків ADF".

"Союзні демократичні сили" (Allied Democratic Forces, ADF) - воююче з владою Конго угруповання, має в союзниках "Ісламську державу" і вважається в країні терористичною. Бойовики атакують підрозділи армії Конго, миротворців ООН, співробітників НГО, які борються з епідемією Ебола, а також нападають на цивільне населення", - пояснюють військові.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В операції взяли участь підрозділи спецназу Гватемали і Танзанії, піхота з Малаві і льотчики вертольотів Atlas Oryx з ПАР.

"Передислокацію наземних передових підрозділів забезпечували Мі-8 ВСУ, а військові на Мі-24 знищували позицій бойовиків з повітря", - зазначається.

Терористичні угрупування, в ході операції, обстріляли вертольоти ЗСУ з автоматів. Проте особовий склад загону не постраждав, авіатехніка серйозних пошкоджень не отримала. На заключному етапі наземні сили "зачистили" район.

"Повідомляли навіть про випадки добровільної здачі бойовиків в полон", - уточнили в Міноборони.

За три місяці служби в ДРК екіпажі Мі-24 відпрацювали 139 завдань по вогневому ураженню, з них 124 припали на листопад 2018 року.

Нагадаємо, в Організації безпеки та співробітництва у Європі підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Передбачається, що у процесі братимуть участь ОБСЄ, ООН та спеціально створене агенство Євросоюзу. Також, відповідно до документу, Росія та Україна мають укласти договір, який потім повинні схвалити парламенти обох держав.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у 2019 році українцям не слід сподіватися на конкретне рішення щодо введення миротворців ООН на Донбас.

Також Знай.ua писав про те, що Володимир Путін хоче, щоб Японія допомогла йому послабити західні санкції.