З'явилася інформація, що в 2018 році Управління державної охорони запобігло одинадцятьом замахам на главу української держави Петра Порошенка.

Про це стало відомо завдяки нещодавньому інтерв'ю начальника УДО Валерія Гелетея для українських ЗМІ.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"В 2018 році було виявлено близько одинадцяти замахів тільки на президента нашої держави", - заявив Гелетей.

Також Гелетей відповів ще на одне питання, а саме про ситуацію, що відбувається з попередженням замахів на публічних осіб в нашій державі під час проведення масових заходів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

- Чи було прийнято після цього якісь кардинальні рішення? Як в цьому випадку працює Ваше відомство?

"Будь-який публічний захід, який проходить в місті, особливо з участю великої кількості людей, киян та гостей міста, особливо там, де перебувають особи, які охороняються, Управління державної охорони завжди готується до таких заходів. Підготовка - це тільки робота Управління державної охорони. Ми тісно співпрацюємо зі Службою безпеки, з підрозділом, яке займається тероризмом, з підрозділами поліції, з розвідками. І напередодні будь-яких свят та масових заходів вся інформація потрапляє в одні руки Управління державної охорони, хоча взаємообмін інформацією відбувається постійно", - пояснив Гелетей.

Варто нагадати, що під час форуму чинний президент Петро Порошенко підтвердив наміри балотуватися на другий термін. Інші фаворити гонки – лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко і засновник "Опозиційної платформи" Юрій Бойко – вже офіційно зареєструвалися кандидатами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що капітан Управління державної охорони Василь Хмелюк, якого після словесного конфлікту 2 січня 2019 року вбив боксер Петро Очертяний, - один з людей, які побили у травні 2018 року старшого сина народного депутата Нестора Шуфрича Олександра.

Нагадаємо, Луценко дав Гриценку 24 години.

Як повідомляв Знай.uа блогер порівняв ККД кандидатів у президенти України.

Знай.uа писав, Лещенко пішов від Порошенка до Зеленського: не соромно.