В Чорному морі було виявлено німецький підводний човен U-23, що брав участь у Другій світовій війні.

Цю інформацію повідомляє TRT Haber.

Журналісти телеканалу розповіли, що човен потонув ще у 1944 році. Його виявили неподалік від турецького міста Агва на глибині 40 метрів.

Турецький дайвер Сельчук Колай кілька років свого життя присвятив пошукам затонулого човна. Трохи пізніше до нього приєдналися підрозділи Військово-морських сил Туреччини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Німецький підводний човен U-23 належав до так званого "втраченого флоту Гітлера".

Крім нього до його складу свого часу включили підводні човни U-19 і U-20, які також були затоплені у берегів Туреччини.

Нагадаємо, що вже десятиліття існує теорія, що Адольф Гітлер не загинув у Берліні, а біг і потім довгі роки прожив інкогніто.

За однією з найпоширеніших версій, для порятунку Гітлера розробили спеціальну операцію під кодовою назвою «Сераль».

У портах Іспанії головнокомандувач військово-морським флотом фашистської Німеччини Карл Деніц підготував три підводні човни. Вони повинні були переправити в Південну Америку Гітлера, Єву Браун і ще кілька людей з їх оточення. Кінцевим пунктом подорожі зазвичай називається Аргентина.

Гітлера в останній момент, нібито, благополучно вивезли з Берліна, який штурмували радянські війська, і відправили на підводному човні в Південну Америку. Там він прожив майже два десятки років в Аргентині і Парагваї, а помер в 1964 році.

Раніше портал писав, що на місці, де в листопаді 2017 року пропала аргентинская субмарина "Сан-Хуан" виявлено великий предмет. Виявилося, що предмет на дні океану - частина зниклого підводного човна.

Так, американські фахівці з компанії Ocean Infinity знайшли на дні океану підозрілий об'єкт. Довжина знахідки складає майже 60 метрів, вона знаходиться на глибині 800 метрів.

Як повідомляв Знай.uа, страшна аварія на морі залишить всю Європу без нафти: що відбувається.

Також Знай.uа писав, танкер протаранив військовий фрегат: море перетворилося в нафтову пастку, постраждали сотні військових і цивільних.