У сирійському місті Манбідж мікроавтобус, в якому їхали кілька вчителів, підірвався на міні. В результаті вибуху загинув водій, ще п'ятеро людей отримали важкі поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ANHA.

Як повідомив ANHA, в результаті вибуху автобуса, який стався на дорозі Саен загинув водій, ще п'ятеро людей отримали поранення і були госпіталізовані. На даний момент лікарі оцінюють стан потерпілих як стабільний.

Як повідомлялося про події в Сирії раніше, ісламістські бойовики з терористичного угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам", яка не перший рік підозрюється в зв'язках з організацією "Аль-Каїда", напали на загони сирійського опозиційного "Фронту національного звільнення". В результаті цих зіткнень жертвами пали 40 осіб, передає видання Deutche Welle. На новина звернули увагу РБК-Україна. Зазначено, що в результаті боїв протягом останніх двох днів загинули щонайменше 39 осіб. Бойові дії розгорнулися в провінції Алеппо на півночі Сирії. Терористами був захоплений місто Дар-Таазза. Це другий за кількістю населення місто на заході провінції. Видання пише, що під терористами виявилися ще два населених пункти, проте їх назви не уточнюються.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", 24 листопада боєприпаси з хлором були скинуті на житлові квартари сирійського Аллепо, розташовані поблизу від лінії зіткнення сирійської армії з бойовиками. Артилерія сирійської армії завдала удару у відповідь по позиціях терористів, які продовжують регулярно обстрілювати місто з мінометів і саморобних ракет.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що в результаті теракту в мечеті на військовій базі в Афганістані загинули 26 військовослужбовців, ще 50 були поранені. Інцидент стався під час п'ятничних молитов 23 листопада, повідомляє Reuters. За його даними, вибух в провінції Хост на сході країни скоїв терорист-смертник. Відзначається, що жодне угрупування поки не взяло на себе відповідальність за подію.

Як писав "Знай.ua", вперше військові сили Ізраїлю взяли на себе відповідальність за знищення ядерного реактора в Сирії в 2007 році, а також відзначили, що цей щаг врятував Ізраїль від серйозної загрози і став зрозумілим "попередженням" для всього світу. Відповідну заяву оприлюднено 21 березня.