У київському аеропорту "Бориспіль" митники знайшли та вилучили 150 блоків виробів Heets для електричного нагріву, які містять тютюн.

Про це повідомляють в прес-службі Державної фіскальної служби.

"Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС у пункті пропуску "Бориспіль" зафіксовано чергову спробу переміщення через митний кордон України тютюновмісних виробів з порушенням митних правил", - йдеться в повідомленні фіксалів.

Тютюнові стіки Heets, які вилучили, призначені для використання виключно з IQOS (електронна система нагрівання тютюну - Ред.). 150 блоків тютюновмісних виробів намагався ввезти на територію України громадянин Китаю. Чоловік прилетів до Києва з Пекіну.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Іноземець намагався перевезти заборенену речовину через "зелений коридор". Це спрощена система контролю, де товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

"На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин Китаю не оформлював та не подавав, з приводу декларування переміщуваних ним товарів до інспекторів митниці не звертався", - зазначили в повідомленні Державної фіскальної служби.

У той же час пасажир навіть не намагався приховати, що провозить в двох дорожніх валізах - а саме: 154 блоку і 10 пачок виробів HEETS. Прикордонники виявили ці вироби під час вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті. Перевірку провели вже після перетину громадянином Китаю "білої лінії", що позначає закінчення "зеленого коридору".

Блоки тютюнововмісних виробів вилучено до винесення судом рішення у справі.

Нагадаємо, 300 овець, які більше двох тижнів без їжі знаходилися в закритій фурі в порту Чорноморська, вирішили утилізувати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чоловіка, який відправив кота поштою назад у притулок, оштрафували на 2000 доларів.

Також "Знай.ua" писав, магазини з конфіскатом: що насправді вам продають під виглядом "товару з Європи". Більшість покупців скаржаться, що якість таких товарів дуже низька, але продавці навідріз відмовляються замінити, або принаймні прийняти назад та повернути гроші.