300 овець, які більше двох тижнів без їжі знаходилися в закритій фурі в порту Чорноморська, вб'ють. Про це повідомляють у Госспоживчслужбі.

У відомстві розповіли, що вантаж з живими вівцями відправляли до Туреччини, але там його не прийняли, тому що на території країни фіксують спалахи небезпечних хвороб тварин, і повернули його назад в Україну.

Але пустити овець назад на територію України теж неможливо, пояснюють в службі, - діє заборона на ввезення з Туреччини тварин, які можуть бути переносниками ящуру, віспи або інших захворювань.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Від керівника компанії, яка відправляла овець, отримали звернення про "утилізацію тварин, яких повернули". Для "утилізації" овець повинні доставити в Тульчинську філію підприємства "Укрветсанзавод" у Вінницькій області.

25 жовтня спеціальна комісія нібито прийняла рішення ненадовго випустити тварин на повітря, погодувати і облаштувати в порту Чорноморська для них спеціальну площадку.

Раніше повідомлялося, що 23 жовтня зоозахисники заблокували виїзд з Чорноморського порту, де гинуть покинуті всіма вівці.

Учасники акції протесту вимагали якомога швидше вирішити питання з тваринами і припинити їх муки.

Фура з трьома сотнями голів племінних овець прибула в Чорноморськ 12 жовтня. Їх намагалися продати в Туреччину, але там тварин не взяли (виникли проблеми з документами). В Україні ветслужба відмовилася пропускати овець, заявивши, що в Туреччині "складна епізоотична обстановка".

Нагадаємо, 30 вересня в українській столиці стартував довгоочікуваний марш за права тварин. Головною метою акції є звернути увагу суспільства до важливої проблеми жорстокого поводження з тваринами.

Відомо, що за ініціативою організації UAnimals заходи проходили відразу в 20 містах країни. Старт маршу відбувся в столичному парку Шевченка.

Нагадаємо, милі і пухнасті тварини вилікують людство від раку.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" вчені назвали тварин, які розмножуються без інтиму.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що масове нашестя рогатих не на жарт налякало жителів.