Праворадикали формування С14 штурмували Подільське відділення поліції, внаслідок чого між ними та правоохоронцями сталося зіткнення.

Інцидент стався у минулі вихідні в Києві. Наступного дня після зіткнень генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що слідчі державного бюро розслідувань почали працювати по цьому інциденту. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Луценка в Facebook.

"Відразу після перших повідомлень в соцмережах Генеральна прокуратура України порушила виробництво про перевищення повноважень працівниками столичної поліції", - заявив генпрокурор.

Луценко зазначив, що слідчі повинні дати оцінку діям поліцейських як під час зіткнень на Контрактовій площі, так і пізніше, під час штурму відділення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, генпрокурор наголосив, що вже вдалося встановити особу людини, який "бив лежачу людину і кричав про Бандеру". Луценко додав, що слідчі розглянуть в рамках провадження і спробу захоплення відділення Нацполіції.

У свою чергу, поліція Києва оприлюднила відео з кадрами штурму відділення. Сутичка почалася після того, як в приміщення РУВС були доставлені активісти С14. За кілька десятків хвилин до відділення прибули соратники затриманих. Почали штурмувати будівлю і, за словами правоохоронців, намагалися повернути вилучені у них предмети. Оскільки РУВС є режимним об'єктом, в якому зберігається зброя і боєприпаси, начальник Нацполіціі Києва дав наказ про розблокування приміщення.

Нагадаємо, працівники Національнії та патрульної поліції запустили флешмоб "Я - бандерівець" з метою вибачитися за дії одного з правоохоронців, який під час зіткнення і затримання учасників радикальної організації С14 біля Подільського райвідділу поліції Києва крикнув "Лягай, Бандера!".

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що двійник Юлії Тимошенко йде в президенти: ЦВК здивувала списком.