Кілька активістів були затримані під час проведення акції "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Незабаром в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві на Контрактовій площі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції Києва.

Правоохоронці стверджують, що група активістів була затримана для попередження провокацій.

"Молоді люди були з прикритими особами. Їх доставили в управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень", - заявили в поліції.

За словами співробітників поліції, у затриманих знайшли зеленку, ножі, газові балончики і пістолет.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Сьогодні, 9 лютого, в Києві на Контрактовій площі під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла поруч зі з'їздом партії Юлії Тимошенко, співробітники поліції затримали близько десяти активістів. Судячи зі знайдених у активістів зброї, молоді люди належать до ультраправим організаціям на кшталт "Національного Корпуси" і "С14".

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" повідомляв про те, що в суботу, 9 лютого, в Києві відбувся форум "Відкритий діалог", на якому Петро Порошенко презентував свою передвиборчу програму. Охоронці заходи забрали телефон у активіста, який хотів підняти плакат з написом "Хто замовив Катя Гандзюк?" і порвали його. Про це йдеться на сторінці спільноти "Хто замовив Катя Гандзюк?" в соцмережі Facebook.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в п'ятницю, 8 лютого, в Києві на Майдані незалежності затримали і прив'язали до стовпа скотчем чоловіка, який нібито продавав підліткам амфетамін. Про це стало відомо з відео інциденту, яке опубліковано на YouTube-каналі dtp.kiev.ua. У повідомленні говориться: "Небайдужі громадяни викликали поліцію, повідомивши, що зловили і б'ють дитини, однак на цій дитині слідів значних травми не виявили".

Також "Знай.ua" писав про те, що зараз, за ​​станом на 14:30, радикальна організація "С14" зробила заяву щодо затримання поліцією людей в Києві на Подолі. Свою позицію висловив представник організації Євген Карась в Telegram-каналі.