Історичний день для української збройової промисловості настав – наша вітчизняна крилатиа зброя вийшла на міжнародний ринок.

Все завдяки компанії Спецтехноексперт.На міжнародній виставці оборонної і військової промисловості в Арабських Еміратах IDEX-2019 були представлені «Нептун» і «Вільха» - модель наземного комплексу протикорабельних крилатих ракет і високоточна системи залпового вогню. Країни Близького Сходу вже досить довго цікавляться українськими «Крилами», повідомляє "Новий Час".

Розробкою бойових частин обох комплексів займалося українське конструкторське бюро "Луч".

Система залпового вогню "Вільха" ракети калібру 300 мм вважається однією з найпотужніших у світі в своєму класі. Призначена для ураження цілей будь-яких типів на дальніх підступах. Здатна запускати 12 ракет по 45 с на відстань до 120 км На такій відстані ракети влучають у ціль з максимальним відхиленням всього 30 м.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін озброїть Україну ракетами: експерт назвав фатальну помилку Кремля.

Вихід США з договору, який забороняв Трампу і Путіну мати на озброєнні і розробляти ракети середньої і меншої дальності, матиме несподівані наслідки.

Про це пишуть ЗМІ з посиланнямна коментарі колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера.

Експерт вважає, що Україна в цій ситуації несподівано отримує нові козирі.

"Україна отримає свободу у розробці, випробуваннях і розміщення наземних балістичних і крилатих ракет", - каже Пайфер.

Експерт також прокоментував мирний план для України - для того, щоб він запрацював, необхідна миротворча операція, яка може стати відмінним інструментом для врегулювання конфлікту на окупованій частині Донбасу. Але визначення її мандата і того, як повинні діяти митротворці, буде непростим завданням. Тому що в кінці кінців необхідна згода і з боку Росії, і з боку України. І це вимагатиме від обох країн йти на компроміс щодо низки питань, а досягти її дуже складно.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс повинен бути готовий до дій у новій реальності, при якій Россия разместит значні ядерні військові потужності у своїх європейських кордонів.

Як повідомляв раніше Знай.іа нещодавно Дональд Трамп підписав пакет законів, в якому передбачена допомога Україні у розмірі близько 700 мільйонів доларів.