У Львівському перинатальному центрі може піднятися хвиля протестів. Причиною тому може стати обрання нового глави центру.

Відомо, що на посаду голови є один кандидат - Олександра Бойчук, франківський лікар.

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Микичак повідомила, що вплинули на таке рішення у Львівській обласній раді.

Грунтувалися в облраді на тому, що Олександра Бойчук дуже досвідчений лікар і професіонал своєї справи. Але і не стали приховувати той факт, що у неї зовсім немає навичок управління персоналом і вже тим більше перинатальним центром.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Це всього лише одна сторона ситуації. Не забуваємо про те, що центр без персоналу просто не зможе функціонувати. Думка співробітників була практично одностайною.

Працівники перинатального центру виступили з заявою і попросили перш ніж призначати нового директора, узгодити його кандидатуру з ними, так як саме їм працювати під його керівництвом.

Персонал написав заяву і виклав його на офіційну сторінку перинатального центру у соціальній мережі Фейсбук. Вони розповіли про те, скільки жінкам допомогли, скільки народилося дітей і які проводилися операції. Все це говорить лише про те, що там працює команда професіоналів, і вони просять лише рахуватися з їх думкою.

У заяві повідомляється: "Трудовому колективу стало відомо про спробу призначити на керівну посаду в ЛОКПЦ особу, зовсім незнайому колективу лікарні. Це, ймовірно, буде здійснено шляхом призначення особи на посаду головного лікаря або заміщення особою посади виконуючого обов'язки директора ЛОКПЦ - без обговорення і без попередньої згоди на це колективу. Трудовий колектив лікарні тільки завдяки злагодженій роботі забезпечує збереження здоров'я жінок, дітей і попереджає виникнення та лікування важких ускладнень при вагітності і пологах. Такі нераціональні кроки щодо невиправданого призначення "зверху" приведуть до збурення і розгубленості в колективі. Це безумовно позначиться на якості надання медичної допомоги, створять незручності і невиправдані ризики в наданні медичної допомоги, ризики життю та здоров'ю пацієнтів".

Нагадаємо, випускники українських шкіл масово отруїлися в день святкування випускного вечора.

Як раніше повідомляв Знай.uа, першокласниця з України поїхала зі школи на кладовище.

Знай.uа писав, відома дитяча лікарня потрапила в епіцентр скандалу.