Сьогодні, 20 лютого, на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян розповів, що у Чернівецькій області прикордонники були змушені були стріляти по людям, які займалися контрабандою.

Наголошується, що злочинці намагалися перевезти в Україну нелегальні цигарки.

Інцидент стався близько відділення "Красноїльськ". У результаті двоє контрабандисти поранено, їм стріляли по ногах.

Він також розповів деталі події. Так, десять чоловік рухалися з коробками сигарет у напрямку до кордону. Побачивши прикордонників, вони кинули ящики і почали тікати. «Але вже через кілька хвилин вони повернулися, щоб застосувати силу проти наряду і відбити занедбані ящики. З метою припинення незаконних дій порушників прикордонники в межах, передбачених законом, були змушені застосувати зброю», – каже прес-секретар прикордонної служби.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, що загострення геополітичної напруженості між двома найбільшими ядерними державами світу, ескалація Росією збройного протистояння на Донбасі і, все частіше звучать заклики кремлівської пропаганди про необхідність повної окупації України, ставлять перед нашою країною нові вимоги до обороноздатності та охорони державних кордонів.

прикордонники
прикордонники

Проведена протягом трьох останніх років реформа Державної прикордонної служби України внесла суттєві корективи, як організаційні моменти несення прикордонної служби, так і матеріально-технічне забезпечення відомства. Охорона державних кордонів, що визнають провідні європейські експерти, в тому числі - організація пропускного режиму, боротьба з нелегальними мігрантами і контрабандою, вийшла на принципово новий рівень. Однак, у світлі нових геополітичних загроз стратегічної безпеки України, цього явно недостатньо.

Нагадаємо, У Києві виявили "веселу" коробку на 2,5 мільйона гривень: з любов'ю з Європи

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Харкові викрили банду наркоторговців у погонах, причетний відомий чиновник

Також Знай.ua" писав про те, що На Львівщині зловили впливового наркобарона: мільйони текли через міжнародний канал