За останній час сталося багато змін у сфері медицини. Від скорочення лікарів і переведення їх до єдиних симейних лікарів, до усунення на короткий термін виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я - Уляни Супрун.

Міністерство економічного розвитку оголосило про нову професію яка скоро з'явиться в Україні. У державному Класифікаторі професій за кодом 2229.2 буде розташована така спеціальність як трансплант-координатора. Щоб внести ясність у нову професію, пояснимо хто такий взагалі лікар-координатор. Медичний координатор – це людина, яка допомагає на всіх етапах лікування. Він допомагає від підбору клініки і запису на прийом до кращих професорів до забезпечення необхідних побутових умов. Про це першим заявив новинний портал Ліга.

Відомо, що трансплант-координатори будуть відповідати за підтримання зв'язку між усіма учасниками процесу трансплантації. Серед їхніх обов'язків буде:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
  • отримання згоди на донорство;
  • своєчасне і систематичне оновлення інформації до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації;
  • організація оперативного та безпечного транспортування органів;
  • комунікація між донорами, їх сім'ями та реципієнтами ( люди які чекають на трансплантацію).

До трансплант-координатора будуть висунуті серйозні вимоги. Обов'язково, у медичного працівника цієї сфери повинна бути "корочка" про вищу освіту, обов'язково, не нижче другого ( магістерського) рівня в галузі охорони здоров'я, соціальної роботи, соціальних і поведінкових наук.

Зазначимо, що робота трансплант-координатора має дуже важливу психологічну складову як і в роботі лікарів загалом.

Напомним раніше "Знай.ua" писав про дівчину яка заплатила дві тисячі за виїзд карети медичної допомоги. Все для людей.

Також "Знай.ua" повідомляв про те як Комаровский розвінчав найбільш відомий метод лікування застуди. Як не потрібно лікується.

Раніше "Знай.ua" сповіщав про дівчину, яка розповіла секрет вічної молодості.