Легендарний телелікар Комаровский розвінчав міф про оксолінову мазь, яка залишається популярним в Україні противірусним засобом. Багато мам продовжують змазувати своїм дітям носики цією маззю, але чи є у цьому сенс? Передає Clutch.

"Оксолінова мазь. Нібито ліки, нібито мають противірусну активність. Один з найвідоміших фуфломіцинів. У 2020 році буде відзначати ювілей — 50 років з дня офіційного народження (дата реєстрації)", - повідомив Коморовський.

Школа Комаровського
Школа Комаровського

Доктор вважає мазь "розкрученим ЗМІ та дворовими експертами комерційним продуктом", який не має заявленого дії на організм дитини. До того ж, може бути досить небезпечний.

"Довірливі люди змащують оксоліновою маззю дитячі носи, після чого в розпал сезону ГРВІ сновигають по супермаркетам, впевнені в чарівно-захисній силі диво-мазі", - заявляє Комаровський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

До того ж, Комаровський наполягає, що його думка не самотня, і доведена вченими.

"За 50 років застосування не проведено жодного дослідження ефективності оксоліну, відповідного нормам і правилам доказової медицини. Доказова медицина — це строго науковий підхід до медичної практики, що базується не на думці професора Іванова, не на рекомендаціях Міністерства охорони здоров'я, а на дослідженнях", - говорить доктор.

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Нагадаємо, лікар Євген Комаровський розповів чоловікам що потрібно робити, коли дружина вагітна. Комаровський переконаний, що в цей період слід переглянути своє ставлення до коханої.

Раніше Знай.uа повідомляв, відомий лікар-педіатр Євген Комаровський поділився своїм баченням сучасної медицини і пояснив головні промахи у роботі аптек і лікарень.

Також Знай.uа писав, лікар-педіатр Євген Комаровський найчастіше чує від батьків питання: який напій для дітей найбільш корисний і правильний? За його словами, з точки зору медицини тут все дуже однозначно.