У Києві правоохоронці затримали групу шахраїв, які видавали себе за представників відомої американської компанії "Tesla" й нібито продавали українцям її акції.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Шахраї зареєстрували в Україні два підприємства ТОВ "Тесла Груп Україна" і ТОВ "Насдак Груп Україна", вони також створили псевдо сайт американської компанії. Усе це було зроблено для того, аби виманювання грошей виглядало якумога правдоподібніше.

ПРОКУРАТУРОЮ МІСТА КИЄВА СПІЛЬНО З СБУ ТА ПОЛІЦІЄЮ ВИКРИТО ШАХРАЇВ, ЯКІ ДІЯЛИ ВІД ФЕЙКОВОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА КОМПАНІЇ...

Geplaatst door Прокуратура міста Києва op Donderdag 21 februari 2019

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На сайті (http://tesla-group.com.ua) шахраї розмістили інформацію про те, що компанія, нібито на ринку вже майже 4 роки. За весь цей час шахраї нібито допомогли сотням людей з покупкою акцій і цінних паперів американської корпорації.

Жодних реальних угод насправді не було. В організаторів такої схеми була відсутня ліцензія, яка необхідна для роботи на фондовому ринку, а всі виручені гроші природно присвоювалися.

У четвер, 21 лютого, СБУ спільно з Прокуратурою затримали в Києві двох молодих людей з даного злочинного угрупування, які під виглядом цінних паперів компанії зі світовим ім'ям вимагали гроші у простих громадян. Так, для одного із заявників збиток дорівнював вартості новенької квартири - 120 тисяч доларів США.

Нині тривають обшуки і першочергові слідчі дії. Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, компанія Tesla планує звільнити приблизно 7% своїх співробітників.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, Ілон Маск розповів про колосальні збитки від Tesla: це рекорд.

Також "Знай.uа" писав, автомобиль Tesla знищив улюбленого робота Путіна.