За результатами чотирьох кварталів 2018 року збитки американського автовиробника Tesla склали близько 976 мільйонів доларів або 5,72 долара на акцію.

Про це йдеться в звіті компанії, опублікованому на її сайті.

Виручка за рік склала 21,5 мільярда доларів, що перевищує показник минулого року на 82%.

В четвертому кварталі 2018 року вона піднялася до 7,2 млрд доларів, а чистий прибуток за три останні місяці минулого року склав приблизно 139,4 мільйона доларів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Tesla Roadster

У третьому кварталі даний показник знаходився на рівні 311,5 мільйона доларів. Таким чином, це перший випадок в історії Tesla, коли за підсумками двох кварталів поспіль компанія фіксує прибуток.

Агентство Reuters повідомляє, що інвестори не надихнулися фінансовою звітністю Tesla, так як аналітики прогнозували більш високі показники прибутку за четвертий квартал.

При цьому автовиробник прогнозує, що кожен квартал 2019 року буде для нього прибутковим.

Нагадаємо, Маск кинув виклик заправках Європи, порадує і Україну.

Глава компанії Tesla, мільярдер Ілон Маск анонсував появу в Україні в 2019 році мережі станцій Tesla Superchargers для швидкої зарядки електромашин.

Про це Маск написав у Twitter.

Більшість людей не знає, що мережа Tesla Supercharger дозволяє легко долати в подорожах великі дистанції в Сполучених Штатах, більшості Європи, Канаді та Китаї — похвалився Маск.

Як повідомляв "Знай.uа" сотні працівників Tesla звільнилися в один момент.

Влітку 2016 року Маск оголосив топ-менеджерам компанії, що нова мета Tesla - запустити виробництво на чотири місяці раніше встановленого терміну і випускати по п'ять тисяч машин щотижня. Далі сталося те, що Маск називав "виробничим пеклом".

Видання Wired отримало інформацію про десятки колишніх і нинішніх співробітників Tesla. Вони розповіли, що Ілон Маск третирує інженерів, називає їх ідіотами і практично кожен день когось звільняє з дивних причин.

Також "Знай.uа" писав, що фіаско обернулося тріумфом, Ілон Маск, нарешті запустив Falcon 9.