Поліцейський департамент каліфорнійського міста Фрімонт того самого, де знаходиться основний завод Тесли, повідомив про початок пілотної програми з експлуатації патрульного електромобіля Tesla Model S.

Думаєте, компанія Tesla, основний роботодавець Фрімонту, виділила машину поліції рідного міста від власних щедрот? Ні. Управління купило електромобіль на гроші платників податків. Більш того, на нову машину коштів не знайшлося — і дорестайлінговий ліфтбек придбали на вторинному ринку: машина 2014 року випуску обійшлася в 61,5 тисячі доларів з усіма податками та зборами. Ще приблизно 4,5 тисячі доларів було витрачено на спецобладнання: "люстру", таранні бампери і балістичний захист.

Тобто Tesla Model S обійшлася поліцейському управлінню Фримонту як мінімум в 65 тисяч доларів - на 25 тисяч дорожче, ніж коштує спеціально підготовлений поліцейський Ford Explorer. Проте в департаменті вважають, що за стандартний п'ятирічний термін служби патрульна Tesla дозволить заощадити 32 тисячі доларів на бензині і 15 тисяч на техобслуговуванні. Адже заряджати Теслу будуть від власних сонячних батарей — правда, їх ціна в розрахунок не приймається.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Втім, за власним визнанням, поліцейське управління вступає в область невідомого. Пілотний проект має дати відповіді на питання придатності, надійності, витрат та інших невідомих поки обставин експлуатації патрульного електромобіля. Адже це перша в США поліцейська Tesla, яка буде нести подібну службу. Ще одна машина є в поліцейському департаменті Денвера, але вона використовується тільки для шоу. А поліція Лос-Анджелеса, яка намагалася три роки тому застосувати Теслу для патрулювання, від електромобіля вже позбулася.

Нагадаємо, компанія Tesla планує звільнити приблизно 7% своїх співробітників.

Раніше Знай.иа повідомляв, Маск показав фантастичний космічний корабель.

Знай.иа писав, автомобиль Tesla знищив улюбленого робота Путіна.