Американська компанія Tesla планує звільнити приблизно 7% своїх співробітників.

Про це повідомляє BBC.

"Будемо сподіватися, що в цьому кварталі ми зуміємо, хоч і з великими зусиллями, долаючи труднощі і розраховуючи на удачу, отримати крихітну прибуток", - заявив засновник компанії Ілон Маск.

Нині в компанії працюють 45 тисяч люде. Під скорочення потраплять приблизно три тисячі з них.

Сам Ілон Маск заявив, компанія Tesla змушена скоротити кількість постійних працівників, тому що у неї немає іншого вибору. Причиною цього є фінансові труднощі. Також скоротять усіх тимчасових співробітників і фрілансерів, залишивши лише найцінніших.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Один з менеджерів Tesla пояснив, що у Маска іноді трапляються "напади лютого звільнення". Інший співробітник повідомив, що кожен в його відділі приходив на роботу і побоювався, як би цей день не став останнім в компанії.

Керівник компанії додав, що змушений піти на скорочення, при цьому збільшуючи випуск Model 3 і впроваджуючи численні інженерні поліпшення в найближчі місяці.

Як розповів один із власників авто, на даний момент його електромобіль Tesla Model 3 подолав (за півроку експлуатації) 19 200 км, тобто він ще майже новий. Тим не менш, проблеми випливли дуже швидко. Але, як наголошується, Tesla — не ті продукти, які раптово зламаються. Як стверджується, ці авто прямо з заводу відчувають себе не дуже добре. З цієї причини своєчасне усунення проблем, які невідомо чому не враховуються під час складання, забезпечить більш-менш комфортну експлуатацію.

Нагадаємо, що американська компанія Tesla розпочне будівництво заводу з виробництва автомобілів в Китаї. Завод буде розташований у Шанхаї.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, зараз найбільш упізнаваним електромобілем в світі однозначно є Tesla, вироблена однойменною компанією американського інженера та бізнесмена Ілона Маска. У неї багато переваг, однак мова зараз не про це авто. Як виявляється, Україна першою за Маска створила електрокар.

Також портал "Знай.ua" писав, що Тесла представила новинку, яку назвали майже ідеальним автомобілем.