Американська компанія Tesla розпочне будівництво заводу з виробництва автомобілів в Китаї. Завод буде розташований у Шанхаї.

Про це повідомив засновник компанії Ілон Маск на своїй офіційній сторінці у Twiitter.

"З нетерпінням чекаю запуску будівництва заводу Gigafactory в Шанхаї сьогодні!", − повідомив Маск.

"Плануємо завершити початкове будівництво влітку, розпочати виробництво Model 3 до кінця року та досягти масового виробництва наступного року", - додав він.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Будівництво нового заводу компанія розпочала у понеділок, 7 січня. Земельну ділянку для цього Tesla придбала ще в жовтні минулого року. Її площа становить майже 865 тис. кв. м. Сама ж ділянка розташована в Лінані, в 75 км на південний схід від центру Шанхаю.

У понеділок, 7 січня, також відбулася офіційна церемонія відкриття будівництва, яка називається "розбиття землі". На ній були присутні сам Ілон Маск та мер Шанхаю Йін Йонгом.

Спочатку завод Gigafactory буде розрахований на випуск близько 250 тис. електромобілів і акумуляторних блоків в рік. Згодом виробничі потужності будуть збільшені вдвічі.

Нагадаємо, що вчені створили найекономічніший автомобіль у світі: його поява вб'є Tesla. На ньому можна проїхати 4100 км всього за 50 доларів.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, зараз найбільш упізнаваним електромобілем в світі однозначно є Tesla, вироблена однойменною компанією американського інженера та бізнесмена Ілона Маска. У неї багато переваг, однак мова зараз не про це авто. Як виявляється, Україна першою за Маска створила електрокар.

Також портал "Знай.ua" писав, що Тесла представила новинку, яку назвали майже ідеальним автомобілем.