Tesla Model 3 получили нові автомобільні фари, які забезпечують безпеку при поїздках.

Про це повідомляє "Хвиля".

Не всі автомобільні фари однаково добре справляються зі своїми завданнями. Конструктивні розходження між ними криються і в типах ламп, і в технологіях освітлення, кількості світла, та його напрямку.

Виробники автомобілів намагаються досягти безпеки своєї техніки. Для цього вони оснащують машини захисними системами, функціями автоматичного пілотування, міцними кузовами і досягають хороших результатів. У вересні електрокарів Tesla Model 3 довели свою безпеку на ефектних краш-тестах. Але щоб в рази збільшити показник безпеки моделі було потрібно всього лише поміняти фари.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Оцінкою надійності транспорту займається страховий інститут дорожньої безпеки IIHS. У 2016 році він став приділяти увагу навіть фарам, так як статистика показувала, що більшість всіх смертельних аварій в США відбувалося вночі або мало освітлених дорогах.

Автомобілі Tesla Model 3 не могли отримати максимальну оцінку безпеки саме через фари — інститут завжди давав їм середній бал. Проблема полягала в нерівномірному освітленні дороги — якщо освітлення на лівій стороні було хорошим, то права частина завжди залишалася в темряві.

Компанія Tesla прислухалася до порад інституту і відновила фари. Хорошу видимість по обидві сторони дороги забезпечують екземпляри, які випущені після липня 2018 року. Власникам старих моделей, на жаль, доводиться задовольнятися нерівномірним освітленням.

Інститут вважає, що Tesla може адаптувати фари під їзду по звивистих дорогах, де підсвічування знову стає несиметричним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влітку 2016 року Маск оголосив топ-менеджерам компанії, що нова мета Tesla - запустити виробництво на чотири місяці раніше встановленого терміну і випускати по п'ять тисяч машин щотижня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", запуск ракети Falcon 9 разом з військовим супутником ВПС США був здійснений лише з п'ятого разу.
"Знай.uа" писав, що американський бізнесмен Ілон Маск презентував перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом.