Вранці в понеділок, 25 лютого, в Одеський порт зайшов американський ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG75). Військове судно пришвартувалося у 16-го причалу Морського вокзалу. За даною інформацією, судно пробуде в Одесі три дні – до 27 лютого включно. Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

"Donald Cook" увійшов в Чорноморський регіон минулого тижня. Конкретно увечері 19 лютого, і весь цей час знаходився у відкритому морі. Командування 6-го флоту США повідомляє, що прибув есмінець, для того, щоб провести так звані операції із забезпечення безпеки на морі і підвищити стабільність у цьому регіоні. Військове судно вже взяло участь у маневрах з фрегатом TCG Fatih(F242) військово-морських сил Турецької Республіки. Такі навчання будуть проведені і з кораблями українських Військово-морських сил.

Donald Cook вперше з'явився в Чорному морі в липні 2007 року, тоді ж вперше зайшов в Одесу. Останній раз заходив в наш порт у вересні 2015 року. Тоді він брав участь у спільних українсько-американських навчаннях Sea Breeze – 2015».

Це вже строй захід есмінцяв Чорне море в цьому році. Наприкінці січня він 5 днів гостював у грузинському порту Батумі.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Donald Cook" відноситься до раннього типу есмінців класу "Арлі Берк". Введений в дію в кінці літа 1998 року. Його довжина 154 метри, ширина – 20, а осаду – 9. Повна водотоннажність близько 9000 тонн. Швидкість 32 вузла. Він несе різне артилерійське, зенітне і торпедне озброєння.

Нагадаємо, що у водах Середземного моря помічений есмінець США, нашпигований надточними ракетами.У водах Середземного моря помічений есмінець США, нашпигований надточними ракетами В Середземне море увійшов ескадронний міноносець Військово-морських сил США " USS Bulkeley.

Нещодавно "Знай.uа" повідомляв, що есмінець в порту Одеси: як виглядає надсучасне американське судно

"Знай.uа" раніше писав, що американський есмінець направляється в Чорне море підтримати наших: у окупантів трясеться матня.Американський есмінець USS Donald Cook (DDG-75) направляється в Чорне море.