Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про підвищення рівня води в річках у Закарпатській області 9 березня чере дощі і танення снігу в горах.

Про це йдеться в повідомленні ДСНС.

Відзначається, що у результаті потужних дощів та танення снігу, який залишився у горах у Закарпатській області очікується значне підвищення води.

"9 березня, в результаті дощів і танення снігу в горах, на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води (у порівнянні з рівнями на 8:00 7 березня) на 0,5-1,5 м в межах корінних берегів, в нижній течії Боржави до 2,0 м з виходом води на заплаву", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що на цілодобовому чергуванні перебувають кілька тисяч рятувальників ДСНС та більше 2 тисяч спеціальної техніки. Крім того у службі додали. що у разі потреби жива сила рятувальників та техніки може збільшитись у кілька разів.

Разом з тим варто відзначити, що Скадовськ добре відоме українцям курортне місто, яке знаходиться у Джарилгацькій затоці. Сьогодні це один з найкращих дитячих лікувальних центрів в Україні, адже тут і повітря, і вода насичені корисними елементами, в тому числі сполуками йоду. Крім того, пляжі тут якраз для відпочинку з дітьми – глибина невелика, саме тому їх називають "дитячі пляжі".

Однак, останнім часом місто потерпає від підтоплення ґрунтовими водами. Сьогодні у Скадовську знову виріс рівень грунтових вод на нижче розташованих вулицях.

Обстеження дитячого курорту національного значення показало, що рівень ґрунтових вод на нижче розташованих вулицях тут знову виріс. Сьогодні вони знаходяться на відстані від 0,15 см до 0,5 м від поверхні землі.

Що буде з містом навесні, важко спрогнозувати. В разі весняних злив вода може знову залити підвали і перші поверхи житлових будинків, як це вже було кілька років тому.

"У Скадовську проклали систему горизонтального дренажу, але протягом останніх 2-х років її не чистили і не відновлювали", - про це розповів в. о. мера Скадовська Олег Сокольчук.

Тепер відновленням дренажу доведеться зайнятися в терміновому порядку

"Плануємо прокласти два обвідні канали та дренажі ще на одній вулиці - Морській. Роботи вартістю 583 000 грн. профінансували з міського бюджету", - зазначив в. о. мера.

Нагадаємо, мегаполіс став жертвою потужного шторму.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені пророкують Землі "повернення" на 3 млн років назад.

Також "Знай.ua" писав, що жахлива стихія атакувала російське місто.

У мережі з'явилось відео минулорічної масштабної повені на Закарпатті