Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування інформації про насильство над ув'язненими за 4 статтями. З’ясують і інші порушення у Бердянській виправній колонії №77 Запорізької області.

У пресс-службі ДБР йдеться, що слідчі почали досудове розслідування за заявами представників громадської організації "Альянс української єдності" про ймовірні зловживання з боку посадових осіб Бердянської виправної колонії №77.

Досудове розслідування проводять за чотирма статтями Кримінального кодексу України - 2 ч. ст. 127 (катування групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

В ГБР додали, що в інтересах слідства інформацію про хід розслідування не розголошують. Перевірять всі повідомлення заявників щодо конкретних осіб, які утримуються в даній пенітенціарній установі.

У ДБР зазначили, що інформація деяких ЗМІ про те, що перевірка Бердянської виправної колонії №77 нібито за участю керівництва теруправління ДБР в Мелітополі не виявила порушень, не відповідає дійсності, оскільки ДБР не має повноважень на проведення подібних перевірок.

Як повідомили раніше деякі українські правозахисні організації, в Генпрокуратуру, Нацполицию і Міністерство юстиції було направлено звернення з вимогами розібратися з ситуацією у виправній колонії №77 у Бердянську, де насильницьким діям з боку тюремного авторитету неодноразово піддавався 23-річний ув'язнений - ветеран АТО, кавалер ордена "За мужність". Молодого чоловіка засудили на 3 роки ув'язнення в колонії за дії, вчинені на фронті - боєць затримав громадянина, якого прийняв за сепаратиста.

В результаті знущань у колонії ветеран АТО неодноразово робив спроби суїциду, після чого проходив лікування у психдиспансері.

Родичі постраждалих вимагають покарати винних і направити для розслідування в колонію міжвідомчу комісію з Києва.

Нагадаємо, ветерана АТО зґвалтували в колонії: хотів повіситися.