Співробітники Служби безпеки України після проведення комплексу заходів по контррозвідувальному забезпеченню об'єктів критичної інфраструктури запобігли терористичному акту в харківському метрополітені, про що повідомили в прес-центрі відомства.

Оперативникам СБ України стало відомо, що спецслужби країни-агресора завербували жителя Харкова для організації та проведення теракту на одній зі станцій метро. За задумом результатом вибуху повинні були стати жертви серед населення, а також дестабілізація суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Затримання зловмисника

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 15, ст. 258 Кримінального кодексу України, співробітники відомства задокументували передачу спецслужбою Росії вибухового пристрою потужністю шістсот грамів тротилу. Воно приводилося в дію за телефонним дзвінком. Також була передана інструкція по підготовці до теракту і оплата в розмірі п'ятнадцяти тисяч доларів США.

Встановлено, що в Харкові злочинець купив різні дрібні металеві вироби, якими збирався начинити вибуховий пристрій для того, щоб постраждалих від вибуху стало ще більше.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Затримання зловмисника

У рамках досудового розслідування співробітники служби попередньо вилучили зі схованки харків'янина даний вибуховий пристрій і замінили його на макет. СБУ затримала зловмисника згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України після того, як він встановив бомбу на станції метро "Індустріальна" під час масового скупчення людей. Йому повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту. В даний час ведеться досудове слідство.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що співробітники СБУ перемогли у змаганнях зі стрільби, які нещодавно відбулися в Херсоні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Національному корпусі заявляли про те, що СБУ планує втручатися в їх діяльність, проте в самому відомстві все спростовували і планували лише спостерігати за акціями.

Також "Знай.uа" писав, що кримінальну справу стосовно першого заступника голови СБУ Павла Демчина закрили. Його звинувачували в незаконному збагаченні.