У вівторок, 26 березня, стало відомо про те, що на річці Дунай між районом румунського міста Суліна і українського села Вілково прикордонники виявили перевернуту яхту. Пізніше з'ясувалося, що в схованках на дні судна перевозилася рекордна кількість кокаїну.

Як повідомили в прес-центрі прикордонної служби Румунії, перевернуту яхту без людей на борту з берега побачив місцевий пастух, який відразу ж викликав правоохоронців. Відзначається, що під час обшуку судна були виявили потайні відсіки, в яких знайшли 36 мішків «білого порошку» загальною вагою близько тонни.

Вдалося встановити, що в Дунай запливло дві яхти, одна з яких за описом була схожа на ту, яка зазнала аварії. На думку румунських правоохоронців, кокаїн відправили з Туреччини, а надалі він повинен був надійти до Західної Європи.

У той же час керівник Бухарестського міжнародного центру боротьби з наркотиками Джиджель Лазер розповів, що йдеться «про найбільшу за останні три роки партію наркотиків».

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що Bloomberg провів щорічне дослідження «індексу гріха» — економічний показник, який демонструє фінансову доступність «стандартного кошика наркотиків» для жителів різних країн. У стандартний набір включили грам амфетаміну, грам марихуани, грам кокаїну і грам опіоїдів, включаючи героїн.

Як повідомляв портал Знай.иа, англійський діджей Майкл Холлінгворт помер уві сні з восьмимісячним немовлям на руках після дванадцятигодинної гульби з кокаїном та горілкою. Тіло чоловіка виявили в будинку колишньої дівчини Холлінгворта.

Також портал Знай.иа писав, що прокуратура Харківської області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції викрили у наркоторгівлі інспектора – криміналіста слідчого відділу Харківського метрополітену. В рамках проведення негласних слідчих дій 27-річний старший лейтенант поліції збув наркозалежному пакет із каннабісом.