Співробітники СБУ завадили зробити спецслужбам Росії теракт на одному з арсеналів ЗСУ.

Про це передає прес-центр СБУ.

"Співробітники військової контррозвідки СБУ запобігли підготовку спецслужбами РФ терористичного акту на одному з арсеналів Збройних сил України, на якому зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет і боєприпасів", – кажуть у спецслужбі.

З'ясувалося, що росіяни завербували співробітника арсеналу, щоб зробити диверсію.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Вони використовували методи психологічного впливу і тиску, загрожуючи безпеці родичів службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу", – відзначають в спецслужбі.

Завербований українець отримав наказ зібрати і передати інформацію про арсенал збройних сил України. Він повинен був повідомити про охорону об'єкта і переміщення зброї.

СБУ
СБУ

Отриману інформацію росіяни планували використовувати для вчинення диверсії на стратегічному військовому об'єкті.

Завербованому агенту пообіцяли гроші за завдання, громадянство РФ і пенсію. Службовець був забезпечений необхідними засобами зв'язку, йому вказали електронні канали передачі інформації. Координацію його діяльності російські куратори вели з території РФ.

В СБУ додають, що завербований військовослужбовець повідомив контррозвідці про те, що його завербували. Це дозволить йому уникнути в'язниці.

Варто нагадати, що Служба безпеки України отримала незаперечні докази того, що ФСБ і військова розвідка Російської Федерації цілеспрямовано займалася організацією терористичної діяльності на території України. У зв'язку з цим керівництво російських спецслужб необхідно оголосити в розшук.

Про це стало відомо завдяки заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Нагадаємо, Матіос здивував поведінкою в СБУ

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Спецназ СБУ і МВС затримав соратника і друга Саакашвілі

Також "Знай.ua" писав про те, що ФСБ почала полювання на українських заробітчан