В Україні виявили злочинне угруповування, яке доставляло в країну та реалізовувало підроблені препарати для онкохворих.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"В ході досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 368 КК України встановлено, що громадянин Б. спільно з іншими громадянами України та іноземцями здійснює, поза межами митного контролю, доставку на територію України фальсифікованого медичного препарату (онкопрепарату) Keytruda (Кітруда, виробник США і Австрія), а також його кустарне виготовлення на території України та подальшу реалізацію, як на території нашої держави так і за її межами", - йдеться в повідомленні.

У п'ятницю, 31 травня, затримали трьох осіб, що причетні до злочину. Їх затримали після того, як виявили фальсифікований препарат на суму понад 7 тисяч доларів США. Окрім того, під час проведення обшуків, було виявлено та вилучено фальсифіковані медикаменти на мільйони гривень. Остаточна їх вартість буде встановлена досудовим розслідуванням.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, в даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів.

Нагадаємо, молодого охоронця Кремля виявили в несподіваному місці.

Як повідомляв Знай.uа, в Польщі таксист на повній швидкості протаранив українця.

Також Знай.uа писав, спали на холодній підлозі та жменями ковтали пігулки: реабілітаційний центр перетворився на катівню.