У неділю, 2 червня, стало відомо про смерть колишнього заступника командира полку "Азов" із застосуванням артилерії Ігор Прозапас з позивним "Кіхот". Про це повідомила прес-служба окремого загону спецпредназначения НГУ "Азов".

"З сумом повідомляємо, що трагічно і передчасно обірвалося життя колишнього бійця полку "Азов" Ігоря Прозапаса на позивний "Кіхот", - сказано в повідомленні.

Відомо, що у Ігоря зупинилося серце. "Кіхот" почав свою службу у складі полку "Азов" в 2015 році. Він був яскравим представником нової військової еліти і представляв покоління справжніх бойових офіцерів. Так про нього говорять у підрозділі.

Під авторством Прозапаса вийшло кілька наукових статей. Так, про систему управління вогнем ISTAR в сучасному військовому конфлікті.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

"Один Кіхот завжди залишиться в наших серцях хоробрим воїном, людяним командиром і вірним побратимом. Його щира віддача боротьбі і нашої спільної ідеї є прикладом для наступних поколінь. Висловлюємо найщиріші співчуття рідним Кіхота і всім, хто його знав. Ця непоправна втрата для всієї України. Пам'ятаємо!", - сказано в повідомленні прес-служби "Азова".

Відійшов у вічність колишній боєць "Азову" друг Кіхот Із сумом повідомляємо, що трагічно та передчасно обірвалося життя...

Geplaatst door Офіційна сторінка прес-служби ОЗСП НГУ Азов op Zondag 2 juni 2019

Раніше повідомлялося, що в історичному літописі кожної нации, кожної країни бувають чорні, важкі сторінки, і в ці часи в будинку людей приходить біда, відчай, смерть і сльози. Не обійшла ця доля і Україну: п'ять років тому в будинки українців прийшла війна – підступна, загарбницька, кривава, несподівана і невмотивована війна, розв'язана путінською Росією.

І як це часто буває, у ці важкі для країни і народу часи, коли ворог вже грабує і нищить рідну землю, коли під п'ятою окупанта вже опинився Крим, запалав Донбас, і здається, що вже ніщо не зможе зупинити загарбників, на захист Батьківщини стали добровольці, які всупереч всьому змогли зупинити ворожі війська

Нагадаємо, страшна сила відправила українського миротворця на той світ.

Як повідомляв Знай. ua, накрити вогнем Порошенко і його охорону могли в будь-який момент.

Також Знай. ua писав, що полк "Азов" святкує п'яту річницю з дня заснування.