Враховуючи всю резонансність справи про загибель Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького, керівник Національної поліції Сергій Князєв розповів щохвилинно, що відбувалося в день трагедії.

Про це йшла мова на брифінгу керівника Національної поліції Сергія Князєва, передає Сьогодні.

"Повідомлення до Нацполіції надійшло з районної лікарні о 16:55. Там сказали про те, що привезли дитину із травмою голови. Тоді ж виїхала слідчо-оперативна група, яка опитала чергового лікаря", – сказав Князєв.

Він розповів, що спочатку батьки говорили про те, що дитина впала і отримала травму. Більше на той момент нічого не було відомо. Після цього слідчо-оперативна група спільно з прокурором оглянули місце падіння. Склали протокол і вилучили те місце, яке було вкрито бурими кров'яними плямами. Місцеві ж лікарі в цей час викликали нейрохірурга з Києва, який приїхав вже ближче до вечора.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"О 22:30 було зроблено рентген в реанімаційному відділенні, і о 23:15 рентгенолог повідомив поліцейському, що в голові дитини знаходиться невідомий предмет, а також було повідомлено, що є вхідний отвір. При цьому, крім лікаря, був присутній виконуючий обов'язки начальника районного відділу поліції офіцер Медуниця, який зрозумів, що мова може йти про кульове поранення", – зазначив він.

Саме офіцер Медуниця, за його словами, дав усний наказ – підняти особовий склад по тривозі, а також виїхав на місце події для додаткового проведення слідчо-оперативних дій. Там були зібрані свідчення свідків та розпочато розширений огляд прилеглої території.

"Незважаючи на нічний час, на відстані 40 метрів від місця події, тобто падіння дитини в балці за деревами, були виявлені пляшки, одна з яких мала розбиту горловину. Після цього почали проводити додатковий огляд вже цієї території і вийшли на домоволодіння, де на порозі офіцерами поліції у нічний час були виявлені дві гільзи відповідного калібру, який вказано в протоколі огляду місця події", – прокоментував Князєв.

Він зазначив, що правоохоронці встановили, що цей будинок належить колишній дружині одного з майбутніх підозрюваних. Після чого почали його розшукувати. При опитуванні свідків з'ясувалося, що чоловік був не один, а з діючими працівниками поліції.

"Уже в шість ранку зібралася велика кількість керівного складу, як місцевого, так і по команді були підняті працівники внутрішньої безпеки. Тому що мова йшла про можливу причетність діючих співробітників поліції, а також було повідомлено Державне бюро розслідувань. Близько 11 ранку офіційно прибув працівник ДБР, який вирішив вивчити матеріали. А о 12:00 наступного дня поліція отримала офіційну довідку від лікарів про тілесні ушкодження. І вже о 13:30 прокурор змінив підслідність і справа перейшла в ДБР", – зазначив він.

Також Сергій Князєв стверджує, що особисто 22 травня виїхав в головне управління поліції Київської області, де відбулася нарада з кадрових змін.

"У той день, під час наради, я змінив абсолютно весь керівний склад блоку поліції превенції Головного управління Київської області. У цей наказ були включені керівники Переяслав-Хмельницького відділення поліції", – каже він.

Голова Національної поліції України визнає, що лише в Київській області довелося зробити великі кадрові зміни.

"Більшість керівників були тільки що призначені або вилучені з робочих місць. Попередніх працівників я замінив через їх неефективність", – зазначає Сергій Князєв.

Як повідомляв Знай.uа, розлючені українці прийшли під МВС за загибель маленького Кирила.

Також портал Знай.uа писав, зламані ворота, захоплення будівлі, розлючений натовп під ділянкою.