Оприлюднили шокуючі подробиці надзвичайної події, що сталася на території військового складу в Арисі. Там у повітря злетів склад боєприпасів. Повідомляється, що серія потужних вибухів прогриміла на складах боєприпасів військової частини №44856. Про це пишуть російські ЗМІ, передає Політека.

Судячи з відео, які в соцмережах публікують очевидці, вибухи відбуваються поруч з житловими районами. Чути свист осколків. Люди намагаються залишити місто на власному транспорті.

Вибухи в казахському Арисі тривають досі, відтак рятувальники припинили гасіння пожежі.

За останньою інформацією, в результаті НП в Арисі загинули дві людини. Всього за медичною допомогою після серії вибухів звернулися 168 осіб, 15 з них були госпіталізовані. Стан трьох оцінюється як важкий.

"На жаль, є загиблі - один цивільний, один військовослужбовець. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким", - повідомив прем'єр-міністр республіки Аскар Мамін на засіданні уряду.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також ЗМІ стверджують, що надзвичайна подія на військових складах сталася через пожежу, що поширилася в арсеналі і спровокувала детонацію боєприпасів.

Варто відзначити, що за останні 10 років це вже четверта катастрофа, яка трапляється біля Арисі.

За станом на сьогоднішній ранок місто Арись залишили десятки тисяч людей. 1600 осіб евакуйовані на наданих владою автобусах, близько десятка тисяч жителів виїхали самостійно.

Крім цього, після масової евакуації жителів місцеві силовики затримали трьох мародерів. Їх підозрюють у крадіжках з магазинів та будинків.

Нагадаємо, моторошна авіакатастрофа сколихнула всю країну: кілька метрів стали фатальними, не вижив ніхто.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", світ приголомшила жахлива авіакатастрофа. На півдні країни вертоліт зіткнувся з літаком. Так, в результаті аварії загинули три людини.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що літак вибухнув просто у повітрі: те, що знайшли під палаючими уламками, не вкладається у голові.