Бойовику "ДНР" Айо Бенесу, більше відомому під прізвиськом "Чорний Ленін", відмовили в російському громадянстві. Йому довелося повернутися до окопів.

"Повернувшись із Росії, де приводив до ладу деякі документи (у мене там родичі), я так і зробив. Мені досить швидко призначили дату в одному з міст "ДНР", де стоїть моя військова частина. Але там з'ясувалося, що мати паспорт "ДНР" і Латвії недостатньо. Сказали: "Вибачте, приймаються тільки ті, у кого на руках паспорт України". Цю вимогу висунули і в головному офісі на вулиці Ходаковського в Донецьку. І це при тому, що я беру участь у "народно-визвольній боротьбі" на Донбасі з 2014 року. У той час як деякі з тих, хто в 2014-2015 році сидів у Києві і навіть воював проти нас в АТО, отримують російське громадянство. Мені розповідали про подібні випадки", — поскаржився бойовик.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він уточнив, що в указі Путіна "чорним по білому написано, що потрібно надати паспорт України".

Чорний Ленін пролетів з російським громадянством

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Іншими словами, де-юре Росія взагалі не визнає "ДНР". І наділяє паспортами саме громадян України. А громадяни іноземних держав до України відношення не мають, навіть якщо є громадянами "ДНР". Це наводить на думку, що в перспективі російська влада сподівається у формі федералізації чи автономії впихнути Донбас назад в Україну. Не факт звісно, але підозра є", — заявив "Чорний Ленін".

Не варто забувати, що це не перший випадок, коли терорист "ДНР" Айо Бенес висуває претензії до Росії. Він вважає, що Росія зволікає з модернізацією заводів на окупованих територіях України і організації збуту "висококласної продукції".

Нагадаємо, що українцям нарешті розповіли правду про ліквідацію "Гіві":

Як повідомляв портал Знай.ua, Захарченка підірвала коханка

Також Знай.ua писав, Зеленський відреагував на обстріл колони губернатора Донбасу