У суботу, 27 липня узбережжя окупованого Криму і акваторії Чорного моря промоніторили два американських військових літака з розвідувальною місією.

Цю інформацію повідомив моніторинговий ресурс PlaneRadar в Twitter.

"Boeing P-8A Poseidon вилетів з бази Сігонелла (Сицилія, Італія), а Lockheed ЕР-3Е Orion (Aries II) – з грецького острова Крит (авіабаза Суда-Бей)." йдеться в повідомленні

Чорноморське узбережжя Криму патрулював Boeing P-8A Poseidon, літак Військово-морських сил США з бортовим номером 169004, а в 32 кілометрах від Севастополя пролетів літак радіоелектронної розвідки ВМФ США Lockheed ЕР-3Е Orion (Aries II) з реєстраційним номером 156511.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Що це за літаки?

Boeing P-8A – патрульний протичовновий літак. Загалом багатоцільовий літак, але головне його призначення – знаходити і знищувати підводні човни противника. Також часто застосовують для розвідки. На борту може мати до 9 тонн зброї (авіаційні бомби, торпеди, підводні міни тощо).

Lockheed ЕР-3Е – базовий літак американської патрульної авіації. Першочергове завдання – розвідка, а також протичовнова і протикорабельна боротьба.

Нагадаємо, львівські медики ледве не посивіли: поїзд перетворив машину в криваве місиво.

Як повідомляв Знай.uа, у небі над містом зіткнулися два літаки, багато жертв: перші кадри і подробиці.

Знай.uа писав, думав, що проскочить: під Львовом сталася смертельна НС з поїздом.