У Литві правоохоронці затримали колишнього голову правління ПАТ "Державної продовольчо-зернової корпорації України" Петра Вовчука, який вже кілька років перебуває у розшуку. Підозрюється, що він завдав Україні збитків у понад 60 мільйонів доларів. Про це йдеться на Facebook-сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відзначається, протягом липня-жовтня 2014 року посадовці державної зернової корпорації уклали кілька контактів, які передбачали продаж зерна за заниженими цінами в Саудівську Аравію. Щоправда, кошти за це зерно підприємство так і не отримало. Як наслідок - державна корпорація зазнала збитків на суму понад 60 млн доларів.

Петро Вовчук

Наразі провадження стосовно радника голови правління ПАТ "ДПЗКУ" та представника міжнародного зернотрейдера перебувають на розгляді в суді. Ще два фігуранти провадження - пішли на угоду зі слідством та сплатили завдані ними збитки у сумі 60 тис. дол. США.

Щодо колишнього голови правління, то йому інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.364, ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У ВІЛЬНЮСІ ЗАТРИМАНО ЕКСГОЛОВУ ПРАВЛІННЯ «ДЕРЖАВНОЇ ПРОДОВОЛЬЧО-ЗЕРНОВОЇ КОРПОРАЦІЇ УКРАЇНИ», ПІДОЗРЮВАНОГО У ЗАВДАННІ...

Geplaatst door Спеціалізована антикорупційна прокуратура op Donderdag 31 oktober 2019

Нагадаємо, в Одесі сім'ї колектори влаштували звірячі тортури: "'Витрясли душу"

Як повідомляв раніше Знай.ua побиття школярок в Запоріжжі обростає скандальними подробицями, недитяча жорстокість: "Цілуй кросівки".

Також Знай.uа писав про те, що під Дніпром озвірілі охоронці побили чоловіка з вадами слуху: дику розправу зловила камера.