Обкладинку відомого видання Forbes прикрасив портрет Вадима Мельника – відомого на весь світ розробника дронів родом з Івано-Франківська. Про це стало відомо із повідомлення у соцмережах місцевого викладача історії Володимира Половського.

Як зазначається, Вадим Мельник навчався у гімназії № 1.

“Ще під час навчання в альма-матер Вадим цікавився робототехнікою (і не тільки, але то хай сам розказує або однокласники), їздив на змагання (і перемагав), в університеті розпочав бізнес, наймаючи як однокурсників, так і викладачів. Готовий узяти на роботу гімназистів, тому заохочує (у тому числі й фінансово) учитися і поглиблювати знання. Як кожен порєдний галичанин, обіцяє збудувати церкву. Але це не точно. Бо бізнес весь у Європі. Але буде і в Україні. І це точно. Але чи скоро?” – написав викладач, розмістивши фото обкладинки із портретом колишнього учня.

Фото: Facebook

Про франківця Вадима Мельника відомо, що він закінчив Університет інформаційних технологій та менеджменту в польському Жешуві. Там же він заснував стартап із виготовлення та розробки дронів, а також програмного забезпечення до них.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дрони Мельника широко використовуються у світі для найрізноманітніших завдань. Наразі Мельник має намір розширити власний бізнес і на Україну.

Нагадаємо, що Amazon, Google і Apple уклали партнерство, щоб створити новий стандарт для розумних будинків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Facebook захистив WhatsApp, свою популярну платформу обміну повідомленнями в соціальних мережах, і переклав провину на Apple за злом iPhone.

Також "Знай.ua" писав, що компанія Amazon працює над новою технологією, яка дозволить розраховуватися в магазинах долонею замість карти або готівки.