Неподалік від узбережжя Італії знаходиться острів з дуже цікавою історією, який вважається самим маленьким королівством у світі.

Біля берегів Сардинії, по сусідству з набагато більш мальовничими Моларо і Моларотто, лежить невеликий острівець Таволара. Власне, назвати це островом можна лише з деякою натяжкою. Адже Таволара більше схожий на скелю, яка раптово виросла посеред моря.

Довжина скелі п'ять кілометрів, а ширина всього один. На одному з кінців острова, схили гір спускаються до вузького перешийка з довгим піщаним пляжем.

На ньому немає доріг і готелів, а єдина його заселена частина, це пляжі з білого піску, довжину якого можна виміряти кроками.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Історія свідчить, що прибувши на острів Джузеппе Бертолеони виявив там кіз, чиї зуби були пофарбовані в золотисто-жовтий колір через водорості та лишайники, які вони їли. Коли слух про золотозубых овець дійшов до Карло Альберто, той вирішив переконатися в диві особисто.

Зустріти монарха вийшов 24-річний син Джузеппе, Паоло — він представився як король острова.

Джузеппе Бертолеони, генуезький емігрант, прибув на острів в 1807 році — і привіз з собою кілька дружин. Власне, спритний італієць втік на острів, щоб уникнути звинувачення у двоєженстві.

Трохи обжившись на остріві, Джузеппе оголосив себе королем. Пізніше генуезець стверджував, що титул йому дарував сама Карло Альберто, король Сардинії, який прибув на Таволару пополювати.

Карло Альберто залишився дуже задоволений гостинністю місцевих жителів. Коли державна машина Італії спробувала експропріювати майно Бертолеони, той відправив сина до Альберто, де той отримав офіційні папери, які стверджують право сім'ї на володіння островом.

Паоло Бертоліоне повернувся на острів і створив власний герб. У 1900-ті роки королева Великобританії Вікторія збирала фотографії всіх правлячих династій світу і послала на острів свого особистого фотографа.

Відбиток з оригінального знімка досі висить на стіні одного з ресторанів острова. З тих самих пір до 1934 року родина Джузеппе правила Таволара.

У 1934 році офіційний суверенітет сім'ї Бертолеоне підійшов до кінця: острів був захоплений Італією. Потім у 1962 році НАТО створила базу на східній половині Таволара, залишивши "правлячої династії" всього 50 гектарів землі.

Нагадаємо, неймовірні факти про туманний Альбіон.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Земля Франца-Йосипа – справді унікальне місце, що складається з 191 острова загальною площею 16000 квадратних метрів. Як відкрили безлюдний холодний архіпелаг.

Також Знай.uа" писав, пустеля Ваді Рам не схожа на інші. Одне з найбільш захоплюючих і давніх місць на Землі бачили всі. Це дивовижна пустеля з багатовіковою історією.