З дитинства всі пам'ятають, що в народних казках молодший син у родині завжди називався "дурнем".

Не важливо з царської сім'ї ця дитина, або просто сільський хлопець. Якщо навіть прямо його "дурнем" не називають, то обов'язково підкреслюють всі його недоліки і невдачі. Незважаючи на це, в кінці персонаж усвідомлює, що був недостатньо розумний і змінюється.

Але коли зародилася ця традиція і чому нас намагалися навчити?

Молодший в сім'ї

Часто, на молодшу дитину в сім'ї звалюють найнеприємніші завдання. Його ображають брати, а батьки постійно виховують. Від спадщини ж йому нічого не дістається, він незахищений і ображений. Тому автоматично перетворюється на "дурня".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тернистий шлях до успіху

Одна теорія говорить про те, що таке становище підштовхує героя до рішучих дій. Тому на його долю звалюється стільки неприємностей. З допомогою подібних випробувань він знаходить моральне і матеріальне благополуччя.

Щасливий дурень

Якщо випробування і негаразди нічому не вчать "дурня", то в гру вступає удача. У цій ситуації досить згадати улюблену фразу: "Бог дурнів любить".

Юродивий

Цей образ тісно пов'язаний з російською душею і чином святих. Він описує людину, яка прагне робити добро і приносити благо. І тому він не нехтує законами життя і не шукає собі вигоду. Він може здаватися ідеальним, не мати вад і володіти бездоганною мудрістю. На відміну від старших, йому нічого не треба взамін.

Нагадаємо, що у 1602 році була заснована голландська Об'єднана Східно-Індійська компанія (або VOC, скорочено від голландського назви), яка змусила португальців піти з Південно-Східної Азії, за яку вони боролися.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в оновленому парку Іллі Муромця (раніше Дружби народів) в Києві 30 липня встановили бронзовий пам'ятник легендарному богатирю Муромця.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про дивовижну історію Діани де Пуатьє.