Пустеля Ваді Рам - саме те місце, де знімався фільм "Марсіанин". Місцеві пейзажі тут набагато більше нагадують ландшафт червоної планети, ніж земної поверхні.

4 тисячі років тому в цьому місці мешкали люди, які залишили про себе пам'ять за допомогою малюнків на скелях.

Пустелю Ваді Рам ще називають "Місячною долиною" через схожість з Місяцем, яка особливо проявляється на заході сонця.

Загадкова територія утворилася на тілі Землі ще 8 тисяч років тому, в результаті разлама земної кори. Пізніше торговці стали саме через неї водити свої каравани з Сирії в Палестину.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На території пустелі Ваді Рам є заповідник. Дістатися до нього можна за допомогою автомобіля або на верблюді. Подорож без гіда по цій місцевості дорівнює самогубству.

Пустеля дуже суха, інакше і бути не може. А ще для неї характерні різкі перепади температур – якщо вдень стовпчик термометра піднімається вище позначки в 30 градусів, то вночі спокійно може впасти до 4.

Туристи обожнюють це місце. Вони проводять в пустелі тижні, вивчаючи місцеві пейзажі і фауну. Для таких мандрівників на території передбачені спеціальні табори.

А в самому серці посушливої території щорічно проходить фестиваль сучасної музики. Нехай і не такий масштабний, як багато хто звик бачити.

Нагадаємо, що Цукру — одна з найбільших пустель світу. Вона простягається майже через всю Північну Африку, займаючи цілих дев'ять мільйонів квадратних кілометрів. Власне кажучи, пустеля Сахара покриває майже третина всього Чорного континенту.

Майже ніде більше немає таких високих температур: влітку шкала термометра піднімається до 57 градусів за Цельсієм. Але так було не завжди. Важко повірити, але Цукру не завжди була розпеченою пустелею.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Долина Смерті на території США – найбільший парк в районі пустелі Мохаве і найспекотніше місце на Землі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що неподалік від узбережжя Італії знаходиться острів з дуже цікавою історією, який вважається самим маленьким королівством у світі.