Жіночі бої почали проводити ще на початку 18 століття, тоді на ринг виходили жінки і били один одного на потіху публіці. І хоча в той час їх ніхто не сприймав всерйоз, саме вони заклали основи жіночого боксу.

Ми розповімо про відомих жінок-боксерів з минулого, чиї імена вписані в історію цього виду спорту.

Елізабет Уілкінсон

Саме Елізабет Уілкінсон Стокс на прізвисько "кокни-чемпіонка", увійшла в історію, як перший відомий боксер жінка. Але не виключено, що і до неї існували жінки, які захоплюються цим спортом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Також вона вважається першою зареєстрованою чемпіонкою кулачного бою. У 1722 році вона на бою у Лондоні офіційно перемогла Марту Джонс.

Маргарет Маллой

Маргарет Маллой, яка отримала прізвисько "Пег, що ставить синці", стала відомою після поєдинку 1768 року, в якому вона нібито побила до втрати свідомості свою суперницю. Дівчата билися за нову сукню.

В ті часи боксерок описували, як "дияволиць", якіу нещадно борються до останнього. Один зі свідків писав, що "обличчя суперниць були повністю покриті кров'ю, а одяг розірваний в лахміття".

Неллі Сандерс і Роуз Гарланд

Професор Джеймс Кемпбелл керуючий грального центру Harry Hill в Нью-Йорку, в 1876 році, вирішив провести жіночий боксерський поєдинок для залучення відвідувачів. В якості призу він заявив $200 і срібну медаль, значна сума, на той час. Брати участь у бою зголосилися дві танцівниці вар'єте – ірландка і англійка.

New York Times написала про цей бій так:

"Коли поєдинок розпочався, обидві жінки відразу пішли в атаку. Бій, який відбувався під крики натовпу, що зібрався, закінчився перемогою Сандерс. Після цього обох жінок винесли зі сцени на руках".

Бессі і Мінні Гордон

Сцена водевілю до кінця 19-го століття перетворилася в єдине місце, де можна було подивитися жіночий бокс. У 1901 році Томас Едісон зняв фільм з демонстраційним боксерським поєдинком між сестрами Бессі і Мінні Гордон. У фільмі показаний театральний постановочний бій.

Але за існуючими даними, вони брали участь в реальних боях і були "чемпіонами світу з жіночого боксу".

Зазначимо, під час Літніх Олімпійських ігор в Сент-Луїсі в 1904 році в якості демонстрації нового виду спорту був показаний жіночий бокс.

Але цей поєдинок не зацікавив Олімпійський комітет, тому наступного разу жінки взяли участь у боксерському поєдинку на Олімпіаді тільки в 2012 році.

Нагадаємо, як потопельниця стала декором для будинку і найзацелованішою дівчиною в світі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, ця рудоволоса красуня вважалася найбажанішою нареченою і найвпливовішою жінкою середньовічної Європи.

Також портал "Знай.uа" писав, секрети королеви Вікторії, що змінили весільну моду.