У 1860-х раптову популярність придбали "примарні фотографії".

Більшість фотографів, тих далеких часів, використовували спеціальні техніки для створення на знімку зображення примар в хатах у людей. І це стало захоплювати маси.

А фотограф Вільям Хоуп пішов далі. Він заявив, що є медіумом, і що його фотографії не що інше, як доказ існування духів серед нас.

Хоуп організував групу "Коло Кру" (Crewe Circle), яка складалася з фотографів, що спеціалізуються на зйомці духів. Після Першої світової війни, скорботні сім'ї зверталися до цього суспільству в пошуку способу зв'язатися зі своїми загиблими родичами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Хоуп часто запитував портрет покійного, щоб легше увійти в контакт зі світом духів, перш ніж зробити спільну фотографію.

До 1922 року Вільям Хоуп уславився професіоналом у своєму середовищі і переїхав до Лондона. Але його діяльність стала об'єктом численних перевірок.

Суспільство психічних досліджень встановило, що спіритичні фотографії не містять нічого надприродного. Вони створювалися методом суміщення скляних пластин, що дозволяло накласти примарні образи.

Однак, ці знімки змушують у цьому засумніватися.

Це що, рука?

Хоуп говорив, що навіть сам бачив цю жінку, що стоїть у кімнаті

Це можливо загибла дочка або родичка

Уельський медіум Джейк Томас і "дух його бабусі"

Цей чоловік зображений з давно померлою колегою

Той факт, що обличче на цьому знімку повернуто боком робить це фото ще більш моторошним

Схоже цьому духові щось не подобається

Ця жінка – передбачувана друга дружина цього чоловіка

Похорон і без того захід не з приємних, а цей привид здається ще й милується собою в труні

Та тут цілих дві примари

Здається її душа покидає тіло

Брат Джейка Томаса Уїлл Томас з незнайомим йому обличчем чоловіка

Здається, що вона намагається забрати чоловіків з собою в потойбічний світ

Здоровий глузд говорить, що це підробка, але чорт візьми, є щось містичне і лячне в цих знімках.

Незважаючи на публічне звинувачення в шахрайстві, Хоуп продовжував займатися своєю справою до самої смерті (1933 рік). У нього було багато відданих прихильників, в тому числі сер Артур Конан Дойл.

Нагадаємо, до 2000-го року ця фотографія була забороненою у США.

Як повідомляв портал "Знай.uа", за допомогою популярного сервісу людям вдавалося побачити таємничі образи, які викликають безліч питань.

Також "Знай.uа" писав, користувач "Reddit" з нікнеймом DoubleV FTW розповів сайту дивовижну історію, в підтвердження якої виклав загадкову фотографію.