Ці експонати можуть дивувати, шокувати, і навіть викликати відразу. Але байдужим не залишиться ніхто. Про це повідомляє Clutch.

Ми покажемо найдивовижніші і найжахливіші медичні експонати з усього світу.

Вершник Апокаліпсису

Це "творчість" належить Оноре Фрагонару, анатому, який жив з 1732 по 1799 роки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Кажуть, у нього було багато дивацтв: ця фігура, яку в народі назвали "вершник Апокаліпсису", зроблена з людського трупа. Даний експонат можна побачити в музеї Фрагонар, Париж, Франція.

Гігантська товста кишка

Гігантська товста кишка людини, що страждає хворобою Гіршпрунга, вона доросла до 243 сантиметрів у довжину, а її вага становила 18 кілограмів.

Голова жертви летального пострілу в голову

В стінах старої лікарні Таїланду знаходиться "Музей смерті", як його називають місцеві жителі.

Немовлята-циклопи

У дуету, що складається з батька і сина, Герардуса (Gerardus) і Віллема Фролік (Willem Vrolik), анатомією займалися в 19 столітті, була незвичайна пристрасть до людських мутантів. У своїй медичній роботі 1834 року, Віллем вивчав циклопію.

Величезний трихобезоар (людська волосяна куля)

Був видалений з шлунка 12-річної дівчинки, яка мала нав'язливу звичку їсти власне волосся. (Національний музей медицини та здоров'я, штат Меріленд, США)

Найбільший у світі солітер

Довжина склала 8,8 м. (Музей паразитології Мегуро, Токіо, Японія)

Книга з людської шкіри

Двома похмурими персонажами Шотландії були Вільям Хер (William Hare) і Вільям Берк (William Burke). Берк і Хер були двома вбивцями 19-го століття, які продавали тіла своїх жертв (16 осіб) доктору Роберту Ноксу (Robert Knox), який розчленовував тіла на своїх високо шанованих усіма лекціях з анатомії.

Після того як вбивць зловили, Хер здав Берка, отримавши імунітет і шибеницю для Берка.

Анатомічні Машини

У підземній кімнаті під каплицею Сан-Северо в Неаполі знаходяться дві найжахливіших знахідок Європи.

Два скелета, чоловіка і вагітної жінки, стоять поруч укладені в скло, і їх кровоносні системи збереглися практично ідеально. Кровоносні системи оздоблені: синім кольором позначені вени, а червоним - артерії.

Нагадаємо, унікальні твори мистецтва, міста, руїни, інтригуючі рідкісні гробниці і дивні скелети, знайдені археологами – все це дозволило дізнатися про стародавню грецьку цивілізацію цікаві подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці артефакти доводять, що професія археолога і справді сповнена загадок і дивовижних, часом зовсім вже незрозумілих знахідок.

Також "Знай.uа" писав, археологи натрапили на залишки давно втраченої доісторичної культури.