Жив собі в Отрові поблизу Леона чоловік, нікого не чіпав і розносив листи. Якось в його голові оселилась ідея – "Хочу власний палац". Його назвали божевільним. Але він таки втілив мрію у життя.

Фердинанд Шеваль працював листоношею і не мав великих статків. У кишенях гуляв вітер, однодумців не було. Але було бажання. Сталося ця дивовижна історія у 1879 році, на той час чоловіку було вже 43 роки. На втілення мрії він витратив 33 роки – з 1879 по 1912.

Фердинанд Шеваль побудув унікальну споруду влласноруч. Кожна деталь у ній продумана до дрібниць. Матеріали для власного замку він збирав просто на вулиці. Місцевість, якою щодня мандрував Шеваль, колись була морським дном. Якось він ніс листи й замилувався каменем, дивовижної форми. Виявилося, що всі камені поблизу такі ж красиві.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Шеваль почав збирати камені для майбутнього палацу. Дивовижна наполегливість та надзвичайна сильна внутрішня мотивація змушували його це робити 20 років. Паралельно листоноша вивчав архітектурні стилі різних часів.

Чоловік навіть звільнився з роботи, щоб взятися за будівництво. На це пішло ще 13 років. Він не відволікався ні на день, ні на хвилину. Дуже часто працював уночі. При слабкому світлі гасової лампи Фердинанд будував свій Ідеальний замок – Le Palais. Але результат виявився приголомшливим.

Сам Шеваль у своїй автобіографії описав це так: "Неважливо, якого ви віку і чого прагнете досягти. Поки ви досить сміливі, витривалі та готові наполегливо працювати, ви неодмінно досягнете успіху".

Розміри Ідеального замку становлять 26 метрів у довжину, 14 – у ширину, а заввишки така краса лише 10 метрів. У замку ви побачите різні скульптурки тварин, паломників, храмів, фонтани та вежі. Ідеальний замок можете відвідати щодня, крім Різдва та Нового року. Квиток коштує 5,5 євро для дорослих та 4 євро для дітей.

Нагадаємо, казкові герої жили у цілком реальних замках: чарівні й величні будівлі, від яких перехоплює подих й нині.

Як раніше повідомляв Знай.uа, знятий у тернопільському замку серіал б'є рекорди українського ТБ.

Також "Знай.uа" писав зловісну історію замку смерті Генрі Холмса.