20 років садівник Вільям Радам спокійно займався вирощуванням садових і сільськогосподарських культур. Проте все змінила хвороба. Чоловік підхопив малярію і жоден лікар не зміг йому допомогти. Жодні ліки не працювали.

Більш того, від хвороби загинули двоє його синів. Сили поступово покидали чоловіка, і він вирішив шукати спосіб відновитися самостійно. Про це повідомляє Фактрум.

Радам вивчав всі доступні медичні журнали. Журнали повідомляли, що вчені, зокрема Пастер і Кох, довели взаємозв'язок між мікробами і хворобами. І Радам прийшов до єдино правильного, на його погляд, висновку: його нездужання пов'язані з мікробами. Отже, достатньо просто їх знищити.

Радам називав хворобу бродінням. Для припинення бродіння слід видалити бактерії. Озброївшись мікроскопом і книгами з садівництва новоспечений фармацевт почав ставити експерименти. В результаті він отримав склад, який сам же назвав першим "неотруйним антисептиком" у світі. Він дав своєму відкриттю гучну назву — "Вбивця мікробів".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Першим, хто спробував нові ліки був сам Радам. Він зазначив, що став відчувати себе набагато краще. Після шести місяців лікування за допомогою "Вбивці мікробів" садівник відкрито заявив про своє зцілення.

Незважаючи на любов до грошей, перші глечики з еліксиром Радам роздав безкоштовно. Він настільки боявся, що його звинуватять у ненавмисному вбивстві, що поширював ліки під виглядом добрив.

Його еліксир став неймовірно популярним, всі хотіли придбати чудодійний препарат. І дійсно люди відзначали поліпшення стану.

У 1890 році Вільям Радам мав 17 фабрик. Всі вони виробляли один продукт - чудовий еліксир "Вбивця мікробів". Споживачі шалено його любили. Еліксир навіть охрестили панацеєю.

Асортимент на Бродвеї пропонував відвідувачам три варіанти зілля. Більше того, кожен гість міг безкоштовно спробувати ліки. Це був момент тріумфу. У вересні 1886 року "Вбивця мікробів" був запатентований.

Проте, все закінчилося в той момент, коли лікар з медичною освітою провів клінічні аналізи. Виявилося, що на 99% він складався зі звичайної води і 1 % - соляна і сірчана кислоти. Таким чином, "Вбивця мікробів" - потенційно небезпечний і марний засіб.

Нагадаємо, показали найцінніший матеріал епохи Відродження. Крім того, що з нього робили прикраси і декорували предмети розкоші, йому приписували лікувальні і магічні властивості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Китаї знайшли стародавню гробницю з "еліксиром молодості".

Також "Знай.uа" писав, що ця японська рослина ашитаба може послужити основою для створення засобу від старіння.