В 1857 році в Лондоні відбулася прем'єра спектаклю, який викликав подив публіки. Адже обличче акторки, що грала головну роль було закрито щільною вуаллю.

За нехитрим сюжетом, у цю дівчину був закоханий юнак, від якого вона своє обличчя приховувала. Але, коли акторка показала його глядачам ті ахнули. Який чудовий грим! – подумали вони. Але помилялися, покрите волоссям обличчя дівчини було справжнім. Про це повідомляє How.

А грала цю дівчину Хулія Пастрана, яка страждає рідкісним генетичним захворюванням, яке так спотворило її обличчя. До того часу, Хулія була досить забезпеченою жінкою, тому що довгий час брала участь у циркових виставах.

Дівчина була справді дуже потворна, мало того, що її обличчя було вкрите справжньою шерстю і вона носила бороду, ніс мав жахливу форму і губи були величезних розмірів. Саме через цю специфічну зовнішність Хулию прозвали жінкою-мавпою.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Проте, це зовсім не завадило Пастрано жити звичайним і навіть захоплюючим життям. Вона багато подорожувала, носила дорогі прикраси і розкішні сукні. А головне у цієї пані не було відбою від кавалерів!

Ходили чутки, що кавалери шикувалися в чергу на танець з Бородатою Леді. М'яка вдача компенсувала потворності. Неодноразово Пастрану звали заміж. Однак вона відмовляла претендентам.

Вона була досить невисокого зросту — приблизно 138 см, у неї була щільна статура, дуже короткі ноги і непропорційні руки. Але, як не дивно, така громіздка Хулія дивовижно красиво танцювала.

Вчений Чарльз Дарвін особисто знав цю жінку, вона представляла для нього науковий інтерес. Мало того, у Хулії були подвійні ряди зубів, які росли буквально один на одному на верхній і нижній щелепі. Жінка-мавпа багато гастролювала і заробляла непогані гроші.

Іноді незвичайну Хулію важливі персони запрошували на приватні прийоми, просто кажучи — брали її в оренду. Вона повинна була розважати публіку — співати, танцювати і підтримувати розмову.

До речі, Хулія все ж вийшла заміж у 1857 році і пропозицію їй зробив її менеджер Лент. Таким чином, розважливий бізнесмен зберіг всі зароблені гроші в сім'ї, адже на той момент жінка-мавпа була дуже багатою. Через 2 роки Пастрана завагітніла і народила дитину, перебуваючи з гастролями в Росії.

Малюк народився з такими генетичними відхиленнями, як у його матері і прожив усього 3 дні. Хулія теж прожила недовго, вона підхопила інфекцію і померла через тиждень після пологів.

Але її чоловік Лент вирішив і на смерті своєї дружини і дитини зробити гроші. Він попросив відомого московського хірурга Івана Соколова зробити з них мумії.

Лікар прохання Лента виконав, але вирішив залишити тіла в лабораторії університету. Тоді Лент подав на Соколова в суд і виграв справу.

Діставши тіла дружини і дитини, менеджер вирішив виставляти їх як експонати на російських наукових виставках, але йому скрізь відмовляли. І тоді він перевіз мумії в Англію.

Впродовж двох років мумії Хулії і сина, укладені в скляні бокси, демонструвалися в Англії. Лент непогано заробив.

Майже 150 років мумія Пастарани подорожувала світом. На батьківщину Хулія повернулася лише в 2012 році, після чого тіло поховали в згідно із місцевими традиціями

Нагадаємо, за що народ насправді таврував Маргариту Маульташ, як найпотворнішу жінку у світі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Едвард Мордрейк народився з двома обличчями.

Також "Знай.uа" писав, як гонитва за вічною молодістю перетворила графиню у втілення диявола.