Дівчина на ім'я Елізабет Мюррей народилася в 1980 році в Бронксі, районі Нью-Йорка, де живуть наркомани і жебраки. Коли вона з'явилася на світ, її батьки були ВІЛ-інфікованими. Через 15 років мама дівчини померла, а батько потрапив у притулок для бідних Елізабет стала бездомною. Їй довелося виживати разом з маленькою сестрою. Вона потрапила в старші класи пізніше однолітків, але закінчила їх не за 4 роки, а за 2. Дівчина почала відвідувати гуманітарний курс Підготовчої академії в Челсі.

Через деякий час вона отримала стипендію від видання New York Times для нужденних студентів. Завдяки величезному бажанню, наполегливій праці та відданості Елізабет поступила в Гарвардський університет у віці 20 років. На жаль, їй довелося кинути навчання, щоб доглядати за батьком, який сильно захворів. Вона перейшла в Колумбійський університет, щоб бути ближче до нього. Ліззі дбала про тата, поки він не помер від Сніду. В 2008 році вона повернулася до Гарварду і отримала диплом психолога.

Непроста і трагічна історія дівчини, яка ніколи не втрачала віру і надію, стала основою для стрічки, яка вийшла на екрани в 2003 році. Елізабет почала працювати мотиваційним спікером в бюро Washington Speakers. Вона ділиться своїм досвідом і знаннями на лекціях для студентів і всіх бажаючих. Її мета – допомогти людям зрозуміти, що нетрі – не вирок. Завдяки величезній силі волі їй вдалося вибратися з бідності і досягти успіху. А значить, вдасться і іншим.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" писав про хлопчика, який втратив зір, але почав "бачити" вухами

Читайте також: як карають школярів у різних країнах світу

Нагадаємо: ці тяжкохворі люди вирішили жити на повну котушку до останньої миті