Мало кому відомо, але мумією можна стати навіть при житті перебуваючи у свідомості. Ця давня практика називається сокушинбутсу – самомуміфікація, і слідувають такому незвичайному ритуалу буддистські ченці секти Сингон в Японії. Вони намагаються стати "Буддами у плоті".

Така процедура є символом досягнення меж аскетизму й відмови від матеріального світу, зробити її не так просто, як здається на перший погляд. Сили волі, щоб здійснити подібне, у людині повинно бути чимало.

Перше – чернець починав тривалу дієту. 1000 днів їв виключно горіхи, насіння, фрукти і ягоди, таким чином втрачаючи жир. Адже саме завдяки жиру тіло людини швидко розкладається. Також жир є ідеальним середовищем для комах, які поїдають людське тіло після смерті.

Після чернець переходив до наступного етапу – 1000 днів їв кору і коріння. Фізичне навантаження зводиться до мінімуму, що веде до зменшення м'язових тканин. Організм слабшає. Енергії на розкладання тіла також не вистачає.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Після 3 етап: чернець п'є чай уруши, зроблений з соку лакового дерева, є дуже токсичним. Таким чином виникає сильна блювота і пітливість, які виводять решту вологу. Шкіра починає нагадувати пергамент. Також, просякнуте отрутою тіло, не дозволить оселитися в ньому комах.

Якщо після всіх трьох етапів чернець виживає, то він може забратися в кам'яну гробницю, розташовану найчастіше в стіні. Грубо кажучи, він ховає себе живцем. Адже він ще живе деякий час.

Так званий, кам'яний саркофаг проводять бамбукову трубку для повітря, а також дзвіночок. Аскет дзвонить у нього, нагадуючи про свою присутність в цій реальності. Коли звуки перестають лунати, трубку виймають, а труну запечатують.

Після 1000 днів могилу відкривають і виймають з неї муміфікованого буддиста. Його відносять до храму і поклоняються йому як "Будді у плоті". За тілом доглядають, миють і змінюють одяг.

Якщо чернець пройшов усі випробування він причисливается до святих.

Першим, хто застосував подібну практику, був Кобо Дайсі, буддиський священик, який проживав в Японії з 774 рік по 835 рік нашої ери. Його також називали Кукай, що в перекладі з японської означає "море порожнечі".

Варто відзначити, що ритуал проіснував до 1877 року, поки його не заборонив імператор Мейдзі.

В монастирі “Динхуей” на півночі Китаю зберігається позолочена мумія Ци Сяня. Служителі храму запросили медиків вивчити тіло святого. Виявилося, що кісткові тканини і навіть мозок знаходяться в ідеальному, як для мертвого 1000 років людини, стані.

Нагадаємо, вчені розповіли, де жили найдавніші мумії у світі, і це не Єгипет.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жива мумія Хамбо-лами Даші Доржо Ітігелова першою потрапила в руки вчених.

Також "Знай.uа" писав, вчені відкрили найбільшу таємницю єгипетських мумій.