Археологів вразила унікальна знахідка на південь від англійського міста Лестер. Артефактом виявився дерев'яний щит віком більше 2 тисяч років. На території Європи це єдина подібна знахідка, передає Politeka.

Імовірно щит був виготовлений в 395-255 роках до н. е. Це відкриття переписує історію озброєння британців в залізному столітті. Раніше вважалося, що в ті часи дерев'яними щитами користувалися тільки жителі південної півкулі.

Він зроблений з кори дерева. При цьому його ручка захищена тканиною, а на зовнішній стороні видно сліди фарби. За розмірами він приблизно 670 на 370 мм

Вчені вважають, що він міг добре зберегтися завдяки тому, що він був всі ці роки в болотистій місцевості і завдяки мінімальній концентрації кисню в болоті він не зіпсувався.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Нагадаємо, вчені заінтригували портретом давньої людини, що жила десять століть тому.

Як повідомляв Знай. uaвчені створили пластик, який розчиняється в сміттєвому баку.

Також Знай. ua писав, що мумія ченця "воскресла" через 200 років.